Сигнализирай!

Наредиха евакуация на цивилни в Донецк и Луганск (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
18.02.2022 г.
22
0

Ръководителят на самопровъзгласилата се Донецка народна република, която е във война с властите в Киев, Денис Пушилин обяви евакуация на цивилни към съседна Русия. По думите му, Киев се готви за нахлуване след ескалацията на сблъсъците по линията на съприкосновение, предаде bTV.

Путин ще ръководи учение с междуконтинентални балистични ракети

Наредиха евакуация на цивилни в Донецк и Луганск
Reuters

"Днес е организирано масово и централизирадирно транспортиране на част от населението към съседна Русия. На първо място жените, децата и възрастните хора трябва да бъдат евакуирани", каза Пушилин във видеообръщение.

"Украинският президент Володимир Зеленски много скоро ще даде заповед за настъпление и ще активира план за нахлуване в Донецка и Луганска народни републики", заяви още той. След като съобщи новината вой на сирени за тревога отекна в Донецк.

https://twitter.com/MediaWarriorY/status/1494692619984596995?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1494692619984596995%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fbtvnovinite.bg%2Fsvetut%2Fproruskite-separatisti-v-doneck-razporezhdat-evakuacija-na-civilni.html

Междувременно лидерът на самопровъзгласената Луганска народна република, втория сепаратистки район в Източна Украйна, Леонид Пасечник обяви също евакуация на населението.

Извозването с автобуси на жители на Донецк ще започне днес в 20 ч. местно време (17 ч. по Гринуич).

САЩ и Великобритания обвиниха Москва, че иска да създаде претекст на територията, контролирана от сепаратистите, за нахлуване в Украйна.

Проруските сепаратисти наредиха евакуация на цивилни в Донецк и Луганск

Източник: bTV

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.