Сигнализирай!

Брендо имал поне 55 млн. франка и 84 сметки в Credit Suisse

Gospodari.com
Gospodari.com
22.02.2022 г.
68
0

Брендо имал поне 55 млн. франка и 84 сметки в Credit Suisse ("Креди Сюис").

Жена, откраднала диаманти за 4,2 млн. паунда, получи глоба за едва 250 паунда

Брендо имал поне 55 млн. франка и 84 сметки в Credit Suisse

Разследване на германския вестник "Зюддойче цайтунг" успя да разкрие хиляди съмнителни сметки в швейцарската банка. 84 сметки и 8 сейфа от тях принадлежат на Евелин Банев - Брендо.

В сметките на Брендо в швейцарската банка има най-малко 55 милиона швейцарски франка. Тази информация стана ясна и на процеса срещу банката, в който тя е обвинена в неумишлена подкрепа на пране на пари, съобщава БНР.

В Credit Suisse Брендо бил наричан "il nonno" или "Дядото". Парите му в нея са печалба от български наркокартел. Така смята швейцарската прокуратура.

Банката отхвърли обвиненията в съучастничество и твърди, че нейна служителка, също от български произход, е одобрила отварянето на толкова много сметки със съмнителен капитал.

Адвокатите обаче вече оневиниха българката, доказвайки, че няма начин подобни суми да бъдат одобрявани от ниския мениджмънт в банката. Отговорност носят висшите служители в нея.

Към този скандал се прибави и публикуването на подробности за сметки на диктатори, осъдени престъпници и олигарси. Те са разкрити от немския в. "Зюддойче цайтунг".

Вестникът е получил информация за 18 000 съмнителни сметки и се е обърнал към над 30 европейски и американски медии. Те трябва да проверят истинността на данните.

Брендо имал поне 55 млн. франка и 84 сметки в Credit Suisse

Източник: БНР

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.