Сигнализирай!

Майки разказват, че и друг път са виждали вързани бебета в педиатриата в Сливен (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
23.02.2022 г.
8
0

Майки разказват, че и друг път са виждали вързани бебета в педиатриата в Сливен, съобщава bTV.

Сигналът е от майки, които паказаха клипове и кадри на бебета, оставени сами и вързани за креватчетата денонощно. В писмен отговор от ръководството на болницата възразяват, че това са „внушения, които уронват престижа на лечебното заведение“ и започва вътрешна проверка.

Самосезираха се и от Агенцията за закрила на детето и от Прокуратурата в Сливен, които ще проверяват дали има нехуманно отношение към бебетата.

Майки разказват, че и друг път са виждали вързани бебета в педиатриата в Сливен (видео)

Болни бебета са връзвани за креватчетата си в сливенската педиатрия (видео)

Според Мария Георгиева бебетата са вързани по 24 часа, като се освобождават само ако трябва да се сменят памперсите им. По думите ѝ дори бебета, които са без системи остават връзвани в отделението.

Според Георгиева друг проблем е, че тя е попаднала на две майки, които искали да останат с малките си бебета в болницата, но от лечебното заведение са им казали, че няма места.

Друга жена, която преди година е била в същото отделение, е видяла абсолютно същата ситуация. Според нея бебетата са били вързани постоянно. „Лично аз не видях да бъдат обгрижвани тези деца. Имаше си време, в което идваше лекар и медицинска сестра“, казва тя.

Пред Сливенската болница дойде и майка на 4 деца, която иска да подкрепи пострадалите от практиката.

Журналисти втори ден задават въпроси към ръководството и ги кани да участват в репортажите на телевизията. Получихме единствено писмено становище от ръководството. Екипът ни ще продължи да задава въпроси към лечебното заведение за това практика ли е да се връзват бебетата за четирите крайника и да бъдат оставяни без надзор.

Майки разказват, че и друг път са виждали вързани бебета в педиатриата в Сливен

Източник и видео: bTV

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.