Сигнализирай!

БФС отменя конгреса на 18 март?

Gospodari.com
Gospodari.com
01.03.2022 г.
27
0

БФС отменя конгреса на 18 март?

Решението ще бъде официализирано днес на заседание на Изпълкома, предавакато Dir.bg. Очаква се гневна реакция от опозицията и щаба на кандидат-президента Димитър Бербатов.

Бербатов показа как БФС принуждава клубове да отменят подписките си за изборен конгрес

БФС ще отложи конгреса най-вероятно за лятото, за да се изчака решение по делото в Софийски градски съд по подписката на опозицията. Аргументът на Футболния съюз е, че няма смисъл да насрочва конгрес сега за 18-и март, а после да се наложи да се прави друг, ако съдебното решение е такова. Освен това дело, по казусите около БФС вървят още цели четири, по различни жалби.

След извънредния конгрес през октомври, който стана изборен по искане на опозицията, Борислав Михайлов остана президент и бе гласуван нов състав на Изпълкома.

Резултатите от този конгрес обаче още са в графа "чакащи". Т. е. внесени са в Търговския регистър, но продължават да не са официално влезли в сила заради входирани жалби. Решението на съда няма как да излезе преди насрочения за 18 март редовен конгрес. Това поражда пълен лабиринт от юридически казуси.

Ексклузивно: Скрита камера разкрива как БФС пречи на клубове да участват в конгреса (РЕПОРТАЖ)

Ако на 18 март бъде избран различен президент и друг състав на Изпълкома, ще имаме два внесени такива. А срещу новия (ако има такъв) може да се появи съответно жалба пък от загубилите. Парадоксално, ще има два пакета с ръководства и решения от конгреси на една и съща организация.

И ето това също ще е част от аргументацията на БФС да отложи конгреса. Решението несъмнено ще вдигне нов бунт срещу управниците в централата.

Кадрите горе разкриват как БФС пречи на клубове да участват в конгреса.

БФС отменя конгреса на 18 март?

Източник: Dir.bg

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.