Сигнализирай!

Предлагат улицата до руското посолство да се казва "Героите на Украйна"

Gospodari.com
Gospodari.com
08.03.2022 г.
31
0

Предлагат улицата до руското посолство да се казва "Героите на Украйна", пише Клуб Z.

"Улицата, на която се намира посолството и консулството на Руската Федерация в София, се превърна в символ и територия на многобройните протести срещу политиката на Путин още от анексирането на Крим през 2014 г. до сегашното вероломно нахлуване на руската армия в суверенна Украйна. Целият демократичен свят е ужасен от действията на Москва. Той се противопоставя на агресията на един диктатор с безпрецедентни по своя мащаб санкции срещу режима. България също стана част от вълна на съпричастност и хуманитарна помощ. Както и на акции за извеждане и подслоняване на бесарабски българи и украинци“. Това посочват в писмото си до общинските съветници в София от „Ние идваме!“.

Предлагат улицата до руското посолство да се казва "Героите на Украйна"

Война от фалшиви новини за войната залива социалните мрежи (“Шок! Ужас! Бомба!”)

Движението, председателствано от адв. Николай Хаджигенов, се обръща съм всички съветници, избрани да представляват столицата на България.

Неговото искане е да покажат, че София не подкрепя агресията на Путин и помни съпротивата и саможертвата на героите, защитаващи цяла Европа.

"Имате силата и правомощията да дадете знак за истинска съпричастност към болката на народа на Украйна. Неговите независимост, суверенитет и правов ред бяха стъпкани от ботушите на Путин. Гражданите на Украйна се превърнаха в герои за целия цивилизован свят и в знак, че на диктатурата трябва да се противостои с всички възможни сили. Предлагаме улицата до посолството на Руската Федерация в София, квартал „Изгрев“, да бъде преименувана от улица „Никола Мирчев“ на улица „Героите на Украйна“, пишат  още в предложението си до СОС "Ние идваме". 

Органицията казва, че "това решение ще бъде допълнителен институционален отговор от името на българската столица. Той ще напомня, че агресията, империализмът и варварството не се приемат за легитимна политика в свободните демократични общества."

"Призоваваме за управленска смелост и решителност при гласуването в СОС, която да даде знак от името на гражданите. София значи мъдрост, а мъдростта изисква да не повтаряме злото и да помним героите", завършва писмото на "Ние идваме".

Предлагат улицата до руското посолство да се казва "Героите на Украйна"

Източник: Клуб Z

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.