Сигнализирай!

Спират парите на руските ютубъри от руска публика

Gospodari.com
Gospodari.com
10.03.2022 г.
20
0

YouTube спира напълно монетизацията на видеата от руски зрители заради войната в Украйна. Решението идва 2 дни, след като Руската федерация блокира сайта, който е собственост на Google, на своя територия, пише Клуб Z.

YouTube бяха сред първите, санкционирали руско съдържание онлайн, когато блокираха каналите на RT и всички други руски държавни медии на платформата си. Това се случи преди войната. Русия настоя блокадата да бъде вдигната. А след като получи отказ, блокира цялата платформа.

Google блокира руски приложения и карти, дарява и 15 млн. долара на Украйна

Мнозинството от руските ютубъри обаче знаят как да заобиколят подобна забрана с лекота, като например чрез виртуална частна мрежа.

Спират парите на руските YouTube-ъри от руска публика

Решението на YouTube да спре монетизацията би трябвало да значи, че руските канали няма да печелят нищо от реклами. Това би засегнало в голяма степен най-популярните от тях. В добавка Google блокира монетизация и от много подуслуги - спонсорство, суперчат и даренията, които идват с него, суперстикери, и пр., идващи от руски зрители.

"Тези изменения не се разпростират върху зрителите, намиращи се извън Русия", подчертават от платформата.

Тоест тези, които създават международно съдържание и основната им публика е извън Русия, няма да претърпят големи загуби.

Спират парите на руските YouTube-ъри от руска публика

Източник: Клуб Z

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.