Сигнализирай!

Семейството на Милен Цветков ще обжалва присъдата за убийството му

Gospodari.com
Gospodari.com
11.03.2022 г.
21
0

Семейството на Милен Цветков ще обжалва присъдата на Кристиан Николов, който причини катастрофата, отнела живота на журналиста. Това съобщи адвокатът им Менко Менков пред NOVA. Подсъдимият получи на първа инстанция 9 години лишаване от свобода. Като шофьорската му книжка е отнета за срок от 10 години.

Вчера Софийската градска прокуратура протестира присъдата. Оттам ще настояват Апелативният съд да признае Николов за виновен по обвинение в умишлено причиняване на смърт.

Прокуратурата иска по-тежка присъда за Кристиан Николов

Семейството на Милен Цветков ще обжалва присъдата за убийството му

Според Менков, действията на подсъдимия преди инцидента говорят за евентуален умисъл, тъй като е употребил три вида наркотици часове преди катастрофата.

„Има смисъл да се повдигне такова обвинение, защото в случая се касае за коктейл от няколко наркотични вещества в кръвта, както и за изключително брутално и тежко нарушаване на правилата за движение по пътищата”, категоричен е Менков.

Той нарече „приказки от 1001 нощ” обясненията на подсъдимия за това как са попаднали наркотичните вещества в организма му.

„Експертите бяха категорични, че особено кокаинът не може да бъде абсорбиран от организма на човек с прием на чай или паста за зъби. Това става единствено с венозен прием или вдишване”, обясни адвокатът. 

Семейството на Милен Цветков ще обжалва присъдата за убийството му

Източник: NOVA

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.