Сигнализирай!

Instagram профилът на Дейвид Бекъм беше "превзет" от д-р Ирина от Харков

Gospodari.com
Gospodari.com
21.03.2022 г.
36
0

В неделя бившият футболист Дейвид Бекъм предостави контрола над Instagram профила си на украински лекар, работещ във военните условия в Харков, пише Булевард България.

Британецът е сред най-популярните спортни личности в света и има 71.5 милиона последователи в социалната мрежа. През изминалия ден обаче съдържанието, което те обичайно са свикнали да получават от неговия профил, бе променено:

Instagram профилът на Дейвид Бекъм беше "превзет" от д-р Ирина от Харков

"Днес ще ви покажа как работим по време на война," откри серия от Instagram сторита Ирина. Тя е детски анестезиолог и началник на районния перинатален център. 

Последваха кадри от тесните подземни помещения, в които всички бременни и наскоро родили жени са евакуирани по време на първия ден от инвазията. 

"Най-вероятно рискуваме живота си, но не мислим изобщо за това," каза още Ирина, която добави, че работи през цялото денонощие. "Обичаме работата си. Лекарите и медицинските сестри тук се тревожим, плачем, но никой от нас няма да се откаже."

Десетки загинаха при обстрел над втория по големина украински град Харков (видео)

Тя сподели и снимки от интензивното отделение, което е оборудвано с кислородни генератори, дарени от Unicef. Инициативата на Бекъм идва именно във връзка с ролята му на посланик на Детския фонд на обединените нации, която той заема от 2005 година насам.

https://www.instagram.com/p/CbUpgf7OTtg/?utm_source=ig_embed&ig_rid=e226ddf6-3eb5-46ec-8d43-33f259f20d2e

Бившият футболист призова своите последователи в социалната мрежа да направят дарения, за да помогнат на хуманитарните действия на организацията в Украйна:

"Благодарение за вашите дарения, кислородните генератори, които те получиха, помагат на новородени да оцелеят в тези ужасяващи условия," каза Бекъм.

Още от началото на руската инвазия Харков е един от градовете, в които най-активно се водят сражения. Големия брой жертви му спечели прозвището "Сталинград на 21 век". Препратка към битката в руския град през Втората световна война, една от най-кръвопролитните в човешката история. 

Примерът на Бекъм провокира и други собственици на профили с голям брой последователи в социалните мрежи да предложат преотстъпване на контрола на акаунтите си на украинци, които се намират насред военните действия.

Това е популярна практика в Instagram за кампании, в които някой временно използва канала на даден потребител, за да достигне до неговите последователи.

Instagram профилът на Бекъм беше "превзет" от д-р Ирина от Харков

Източник: Булевард България

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.