Сигнализирай!

Първият запориран имот в чужбина се оказа на Васил Божков

Gospodari.com
Gospodari.com
22.03.2022 г.
20
0

Първият запориран от КПКОНПИ имот в чужбина се оказа на Васил Божков. Това обяви пред БТА заместник-председателят на антикорупционната комисия Антон Славчев. Възбраната на имота във Франция е станала след решение и на Софийския градски съд.

Али Баба срещу Главатаря. Какво твърди Васил Божков за Бойко Борисов

"Недвижимият имот представлява индивидуализирани обекти от комплекс - жилищна сграда и е предмет по гражданско дело за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество. Пазарната му стойност е в размер на 2 611 228,63 лв.", обясни Славчев.

Васил Божков: Има неоспорими доказателства и свидетели

По думите му, процедурата е протекла паралелно у нас и във Франция.

Съгласно френското законодателство, е проведено специално производство, според техния Граждански изпълнителен кодекс. То се ръководи от нотариус. В рамките на това производство е потвърдена законосъобразността и правилността на мярката и е постановено вписването ѝ в Парижката служба по регистрация на ипотеки/възбрани, информира DIR.bg.

Втори съдружник на Васил Божков се завърна в България и беше задържан

Първият запориран имот в чужбина се оказа на Васил Божков

Фирма на Васил Божков от “черния списък” е печелила поръчки в тотото в продължение на 10 години

"В ход са няколко идентични процедури в Гърция, Испания и Германия. На този етап повече данни не могат да бъдат дадени, защото рискуваме лицата, срещу които сме предприели тези действия, да вземат необходимите мерки", допълни Славчев.

“Българско лято” на Васил Божков няма да бъде допусната до изборите

Преди няколко дни Антоанета Цонкова, член на КПКОНПИ, обяви пред ресорната комисия в парламента, че има възбранен имот на българин във Франция, но не конкретизира име.

ЦИК отказа регистрация за изборите на партията на Васил Божков

КПКОНПИ бе назначена миналата година за пазач на 18 кг златни накити на стойност 790 586,05 лв. На Комисията са предадени за съхранение ценни книжа на стойност 1 396 800 лв., а общата стойност на вложените за съхранение пари по специални банкови сметки са 1 933 335,02 лв. Стойността на приетите за съхранение моторни превозни средства е 449 100 лв., а общата стойност на имуществото, върху което са наложени обезпечителни мерки, е в размер на 45 268 220,06 лв.

Първият запориран имот в чужбина се оказа на Васил Божков

Източник: DIR.bg

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.