Сигнализирай!

“Z“ и руски знамена се развяха на протеста на “Възраждане“ (видео и снимки)

Gospodari.com
Gospodari.com
06.04.2022 г.
72
0

“Z“ и руски знамена се развяха на протеста на “Възраждане“.

Симпатизанти на партия "Възраждане" се събраха на протест пред Народното събрание, за да поискат оставката на правителството и срещу това България да даде оръжие на Украйна. Част от хората пристигнаха с организиран транспорт с автобуси, предаде в. "Сега".

На площада, освен български и партийни знамена, се развя флагът на Русия, както и знакът "Z", който бележи руските въоръжени сили.

“Z“ и руски знамена се развяха на протеста на “Възраждане“
БулФото
„Мощна морална и духовна подкрепа за братска Русия от целияТ български народ и България! Започна се!!!”

Демонстрациите започнаха рано през деня под звуците на възрожденски песни. Полицейското присъствие е засилено и Народното събрание е блокирано от огради. На Паметника на Цар Освободител пред сградата на парламента е окачен голям червен плакат с правописна грешка, на който пише: „Мощна морална и духовна подкрепа за братска Русия от целияТ български народ и България! Започна се!!!”.

Призиви и речи от трибуната

След 12 ч. започнаха и речи от трибуната.

"Как биха реагирали, ако променим ул. "Козяк" на "Героите на Афганистан", попита партийният секретар на "Възраждане" Деян Николов, на което получи отговор от протестиращите: "Да го направим!". После започнаха скандирания "НАТО, вън!". Говорителят призова още "американските бази" на наша територия да бъдат премахнати, каквото предложение е направила "Възраждане" в парламента.

БулФото
Костадин Костадинов нарече "Демократична България" "петоколонници"

После думата взе лидерът на партията Костадин Костадинов, който нарече "Демократична България" петоколонници, заради декларацията им от по-рано днес, с която поискаха България да изпрати военна помощ на Украйна.

"Уникално състезание между първата пета колона на управляващите и втората пета колана на опозицията", обобщи Костадинов. После партийният лидер атакува медиите, че отразяват протеста с акцент, че се веят руски знамена и символика, като определи това за пропаганда, която успива народа.

ДБ поиска Митрофанова да бъде обявена за персона нон грата

"Националните предатели усещат, че времето им изтича, защото революцията започна!", обяви Костадинов. След което той обвини украинските бежанци, че са организирали протест у нас и предупреди, че утре се готви още едно такова шествие.

Шествието в подкрепа на Украйна е било едно от най-големите в България

Факт е обаче, че в демонстрацията в подкрепа на Украйна се включиха хиляди български граждани, които бяха много по-многобройни от участниците в протеста на "Възраждане". Освен това не бяха докарани с автобуси от цялата страна в София, вместо което се проведоха протести и в други градове като Варна и Пловдив.

“Z“ и руски знамена се развяха на протеста на “Възраждане“
БулФото

“Z“ и руски знамена се развяха на протеста на “Възраждане“

Източник: "Сега"

Снимки: БулФото

Видео: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.