Сигнализирай!

Най-бруталната сцена с Жокера в "Черният рицар" всъщност е истинска (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
07.04.2022 г.
176
0

В интервю от 2008 г., публикувано първоначално от THR, актьорът Крисчън Бейл, който играе Батман в по-старите адаптации, разкрива нови подробности около образа на Жокера, пресъздаден от легендарния Хийт Леджър във филма "Черният рицар".

Бейл изразява огромното си възхищение от всеотдайността на Леждър, който тази седмица щеше да навърши 43 години. По думите му, в един от ключовите моменти от филма, Жокера е искал да бъде ударен наистина.

Най-бруталната сцена с Жокера в "Черният рицар" всъщност е истинска

Интервюто днес се оказва изключителна находка, тъй като е включено в новата книга "100 неща, които феновете на Батман трябва да знаят и направят, преди да умрат" (100 Things Batman Fans Should Know & Do Before They Die).

"Както се вижда във филма, Батман започва да бие Жокера и тогава осъзнава, че това не е просто обикновен враг. Защото колкото повече го бия, толкова повече му харесва. Толкова повече му доставям удовлетворение.

Хийт се държеше по много подобен начин. Той сякаш ме подстрекаваше. Аз му казах: "Знаеш ли какво, наистина не е нужно да те удрям в действителност. Ще изглежда също толкова добре, ако не го направя". А той ми отговори: "Давай. Давай. Давай". Той се блъскаше наоколо, а на снимачната площадка имаше стени, облицовани с плочки, които бяха напукани и вдлъбнати от това, че той се хвърляше в тях", разказва Бейл.

Най-бруталната сцена с Жокера в "Черният рицар" всъщност е истинска

Леджър почина през 2008 г. малко преди премиерата на филма, а година по-късно получи посмъртно "Оскар" за превъплъщението си в злодея от обичаните комикси.

Макар през годините доста да се спекулираше с това, че ролята е разклатила психиката на младата звезда и е довела до трагичната му смърт, семейството на Леджър категорично отхвърли тези твърдения.

Най-бруталната сцена с Жокера в "Черният рицар" всъщност е истинска

Източник: The Independent

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.