Сигнализирай!

"Не сме неутрални" - стотици граждани се събраха в София в подкрепа на Украйна (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
08.04.2022 г.
19
0

"Не сме неутрални" - стотици граждани се събраха в София в подкрепа на Украйна, съобщава bTV. Въпреки лошото време стотици излязоха, за да се обявят против войната. 

На пл. "Св. Александър Невски" се събраха много граждани, подкрепящи Украйна, протестиращите разпънаха големи български и украински знамена.

Шествието се насочи към руския културен център с възгласи "убийци". Обувки бяха поставени на стълбите като символ на хората, убити в Буча. 

Преди две седмици на шествие в подкрепа на Украйна се събраха над 10 000 души.

“Вече е резервирано.” Как част от София се оказа забранена за протест срещу Путин

48 часа преди шествието Данита Зарачинова отива в общината, за да подаде уведомление за предстоящото събитие. По закон режимът за протести и събирания е уведомителен.

И се разбра, че вече пл. "Народно събрание е буквално резервиран за следващите няколко седмици и не получихме съгласувателно писмо от общината. 

От общината отговориха и кой е резервирал площад "Народно събрание".   

"На 29 март е получено уведомление за провеждане на митинг под надслов "Пълен военен неутралитет на България в конфликта в Украйна" от 6 април за период от 30 дни, в часовия диапазон от 12 до 22 ч. ", посочват от Столичната община.

Сърнела Воденичарова е част от въпросното гражданско движение, което иска да протестира в продължение на 30 дни. Тя обясни, че това време е необходимо, за да се постигне поставената цел. Хора от същата организация вчера развяваха руски знамена и плакати на протеста, организиран от партия "Възраждане". 

Заради заявения 30-дневен протест шествието за Украйна трябваше да смени началната си точка и част от маршрута.

"Не сме неутрални" - стотици граждани се събраха в София в подкрепа на Украйна

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.