Сигнализирай!

Кирил Петков: Няма руски инвеститори в Gemcorp

Gospodari.com
Gospodari.com
08.04.2022 г.
15
0

Премиерът Кирил Петков заяви, че назначената от него проверка до този момент е показала, че няма руски инвеститори в Gemcorp. Съвсем наскоро компанията, заедно с IP3, подписа с българското правителство общо писмо за инвестиционно намерение в сферата на енергетиката.

Руски връзки и никакви отговори. Какво знаем за инвестицията “за около 1 млрд. долара”

"Когато подписахме това писмо, ние проверихме дали имат руски инвеститори към този момент. Към този момент те нямат", увери Петков народните представители днес. Премиерът посочи още, че е разпоредил и проверка за пет години назад във времето. И припомни, че подписаният документ е само писмо за намерение и няма никакъв задължителен характер.

Кирил Петков: Няма руски инвеститори в Gemcorp
Булфото

Депутатът от ГЕРБ-СДС Десислава Трифонова попита дали вицепремиерът Асен Василев е получавал средства от компанията по негова сметка. Информация, която Петков категорично отрече.

На 23 март Министерството на енергетиката, компаниите IP3 Corporation и Gemcorp Holding LtD подписаха меморандум за инвестиции на стойност около 1 млрд. долара, който регламентира сътрудничеството между страните относно планирането и изпълнението на проекти за производство на чиста енергия, алтернативни и стратегически доставки на газ, сигурност на енергоснабдяването, чиста енергия и развитие на ядрената енергетика. За сравнение всички преки чуждестранни инвестиции за 2021 г. са съвсем малко повече.

Кирил Петков: Няма руски инвеститори в Gemcorp

Източник: NOVA

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.