Сигнализирай!

Байдън: Путин е диктатор, който извършва геноцид

Gospodari.com
Gospodari.com
13.04.2022 г.
29
0

В телефонен разговор американският президент Джо Байдън и британският премиер Борис Джонсън обсъдиха по какъв начин да се засили икономическият натиск върху Русия и как да се прекрати зависимостта на Запада от нейния петрол и газ. Разговорът се проведе часове преди Байдън да обвини Путин, че е "диктатор", който извършва геноцид в Украйна, пише NOVA.

В речта си американският лидер за първи път нарече руските действия в Украйна "геноцид", като преди това само ги определяше като военни престъпления.

Байдън за Путин: Този човек не може да остане на власт (видео)

Байдън заплаши Путин с персонални санкции, ако Русия нахлуе в Украйна

„Бюджетът на вашето семейство, възможността да заредите резервоара си, нищо от това не бива да зависи от това дали един диктатор обявява война и извършва геноцид на другия край на света.

Да, нарекох го геноцид, защото става все по-ясно, че Путин просто се опитва да заличи идеята дори да можеш да бъде украинец.

И доказателствата се увеличават. Малко по-различно от миналата седмица, но излизат все повече доказателства за буквално ужасните неща, които руснаците са извършили в Украйна. И тепърва ще научаваме все повече и повече за опустошението. Ще оставим адвокатите да решат как, в международен план, да квалифицират случилото се, но според мен изглеждат точно така”, каза в речта си американският държавен глава.

Байдън: Путин е диктатор, който извършва геноцид

Източник: NOVA

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.