Сигнализирай!

Зеленски предложи на Русия да ѝ предаде "кума на Путин"

Gospodari.com
Gospodari.com
13.04.2022 г.
20
0

Украинският президент Володимир Зеленски е предложил на Москва да предаде задържания олигарх Виктор Медведчук, наричан "Кума на Путин", а в замяна да бъдат освободени пленените украинци, предаде агенция Франс прес, цитирана от "Сега".

Путин: Ще изпълним благородните си цели в Украйна

Новината за ареста на Медведчук бе съобщена от самия Зеленски в профила му в Telegram с честитка за 12 април  -  Деня на космонавтиката. "Предлагам на Руската федерация да разменим този човек за нашите синове и дъщери, които в момента са в плен в Русия", заяви украинският президент във видеообръщението си.

https://twitter.com/KyivIndependent/status/1513945381842956294?ref_src=twsrc%5Etfw

Виктор Медведчук е проруски украински депутат. Путин е кръстник на дъщерята на бизнесмена. И в Украйна, и в Русия Медведчук бе спряган за човека, когото Москва иска да инсталира начело в Киев, след като "военната операция" свали Зеленски. Когато Русия нападна Украйна, проруската партия на Медведчук бе забранена. А той самият бе задържан заради държавна измяна, но успя да избяга от домашен арест и се укриваше. 

"Специална операция по задържането бе проведена благодарение на СБУ (Службата за сигурност на Украйна). Отлична работа!", заяви Зеленски вчера, като показа снимка на Медведчук с белезници на ръцете, облечен в украинска военна униформа.

„Ти може да си проруски политик и да работиш за държавата агресор години наред. Може да си беглец напоследък. Можете дори да носиш украинска военна униформа за маскировка... Но ще ти помогне ли това да се измъкнеш от наказание? В никакъв случай! Оковите те очакват. И предателите на Украйна като теб!”, каза шефът на СБУ Баканов.

Руските медии съобщиха новината, като обясниха, че човекът на снимката прилича на Медведчук, но не е сигурно, че е той.

Говорителят на Кремъл Димитрий Песков заяви, че засега няма да коментира ареста, тъй като напоследък имало "много фейк".

Зеленски предложи на Русия да ѝ предаде "кума на Путин"

Източник: "Сега"

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.