Сигнализирай!

Българка е номинирана за европейските "Грами" (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
16.04.2022 г.
17
0

Берлинските музикални награди за визуална среда са най-голямото подобно събитие в Европа. Те протичат в рамките на 4-дневен музикален фестивал, пише #URBN. Много медии ги наричат "европейските Грами".

Номинациите на 2022 г. бяха обявени на 11 април. Между тях се нареди и българката Любика Георгиева, в списъка за най-добра визуална среда на видеоклип.

Комик отиде на наградите “Грами” с каска, за да избегне шамари (видео)

Едва на 24, Любика работи по последния клип на британската банда Years & Years, за песента "Sweet Talker". В YouTube клипът има над 3 млн. гледания.

Българка е номинирана за европейските Grammy
Снимките за него протичат в София и Перник.

"Разбрах, че съм номинирана за Берлинските музикални награди от режисьора на световноизвестния творчески лейбъл Partizan - София Рей. Тя ми писа сутринта в деня на обявяването на номинациите. Номинирана съм за цялата визуална среда на клипа "Sweet Talker", сподели Любика.

Българка спечели “Грами” (видео)

"Работим затворено. Звездите нямат достъп до комуникация с външни лица. Обикновено звезди от ранга на Оли Алекзандър от Years & Years и Sigrid идват за ден-два, вършат си работата и заминават за следващото си участие", обясни тя.

Българка е номинирана за европейските Grammy

Любика е дизайнер на продукцията на клипа и отговаря за визуалната среда. Сюжетът се развива в епоха, с полъх от времената на Мария Антоанета и прословутите ѝ пасти. Вдъхновението на режисьора София Рей всъщност е от детските приказки.

"Отличена съм аз, но работата по клипа обхваща грим, коса, стайлинг и успоредно с това свършеното от мен. Тоест голям екип сме. Идва ми странно, че тази номинация се води на мое име, но това е, може би, заради позицията, която заемам. Снимахме в Дома на миньора в Перник и в хотел "Шератон".

Българка е номинирана за европейските Grammy

Любика Георгиева е от София и попада във визуалния свят, който често сама изгражда, едва след гимназията. Чуди се дълго какво да кандидатства и тъй като обича да работи с ръцете си, решава да се насочи към сценографията в Художествената академия. Дебютът ѝ е с късометражия филм "Кокомпоти" на режисьора Теодор Доков.

Изкуство за живот – Баба Костадинка, която рисува картини, за да изхранва семейството си

"Това бе първия ми допир с киното, защото образованието ми е главно театрално", каза тя.

Българка е номинирана за европейските Grammy

Любика работи по редица филми и музикални клипове, като "Това лято през зимата", "Краят на кръга", клипа към песента "Mamacita" на Дара и други.

Българка е номинирана за европейските Grammy

Източник: #URBN
Видео: YouTube/Years & Years
Снимки: Личен архив на Любика Георгиева

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.