Сигнализирай!

Край на безплатните чадъри и шезлонги по българското море?

Gospodari.com
Gospodari.com
21.04.2022 г.
22
0

Без безплатни и евтини чадъри и шезлонги по морето тази година. На повечето морски ивици се очаква цените на плажните принадлежности да бъдат тези, които са заложени в концесионните им договори, заявиха от Асоциацията на концесионерите на морски плажове.

Ранобуден турист засне абсурдна схема за резервиране на “безплатни” шезлонги на първа линия срещу заплащане (снимки)

„Това, че сме защитили и сме спечелили дадената концесия с цена по договор не значи, че ще сложим тавана. За моя плаж например по концесионен договор цената ми е 10 лв. за чадър и 10 лв. на шезлонг, но аз тази година ще коригирам, спрямо предната, и най-вероятно ще ги давам на 6 или 7 лева”, заяви Николай Димитров от Асоциацията на концесионерите на морски плажове, цитиран от NOVA.

Край на безплатните чадъри и шезлонги по българското Черноморие

Миналото лято, заради пандемията, Министерството на туризма намали концесионните такси и наемите с до 50%, пропорционално на отстъпката от цената на чадърите и шезлонгите за летовници. Сега обаче такава анти Covid мярка не се предвижда.

Миналото лято в „Слънчев бряг" цените на чадърите и шезлонгите бяха намалени с 50%. Сега обаче все още се обмисля дали да се заложи цената, която е по договор.

„В единия район цената е 9 лева. В другите два района цената е 10 лв. за чадър и 10 лв. за шезлонг. Всяка година нашият наем и нашата концесионна такса се индексира спрямо инфлацията. А тази година обявената до момента е 15-16%”, обясни концесионерът Николай Димитров.

Безплатните чадъри и шезлонги няма да има и на бургаския плаж.

„Към настоящия момент се подготвяме зоните да бъдат с платени плажни принадлежности. В момента не се предвижда възможност да бъдат коригирани, както миналата година, но на бургаския плаж цените са едни от най-ниските - 1.20 лв. е цената за чадър, толкова е и за шезлонг”, съобщи Симеон Цветков - представител на концесионера на Северен плаж в Бургас

Очертава се и сериозна криза със спасителите на плажа.

Край на безплатните чадъри и шезлонги по българското Черноморие

Източник: NOVA

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.