<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=116750" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Създават меж...

Восъчната фигура на Елизабет II в Хамбург се оказа плешива

27 Януари 2022
0 9090

Германският музей на восъчните фигури “Panoptikum” разкри, че заради високата цена на косата, фигурата на Кралица Елизабет Втора е плешива под шапката.

Изненада: Восъчната фигура на  Елизабет II в Хамбург е плешива

По време на фотосесия за медиите д-р Сузане Фаербер, който е от управата на музея в Хамбург, вдигнал аксесоара от модела на 95-годишната кралица, докато сресвал косата, която се подава под шапката.

Изненада: Восъчната фигура на  Елизабет II в Хамбург е плешива

Музеят отвори отново врати след едногодишна пауза заради ремонтни дейности, като всички експонатите бяха реновирани.

“Тъй като използваме истинска човешка коса, която е много скъпа, някои фигури, които имат шапки, нямат всичката коса. Ние просто слагаме количеството коса, което е видимо за посетителите”, каза д-р Фаербер.

Кралица Елизабет II говори по телефона само с двама души и това не са нейните синове

По думите ѝ, в това няма нищо неуважително. “Трябва да се има предвид, че това е восъчна фигура, а не истинският човек”, категорична беше тя.

Музеят е създаден от прапрапрадядо на д-р Фаербер през 1879 г. В него има повече от 120 восъчни фигури. Включително на Доналд Тръмп, папа Бенедикт XVI, климатичната активистка Грета Тунберг и бившият германски канцлер Ангела Меркел.

По време на годишния ремонт фигурите се почистват, дрехите им се дават на химическо чистене. А косата и лицата им се измиват.

Изненада: Восъчната фигура на Елизабет II в Хамбург е плешива

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции