Сигнализирай!

959 бойци от "Азовстал" са се предали за три дни, твърди Русия (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
18.05.2022 г.
22
0

Бойците от националистическия батальон "Азов", които бяха блокирани в металургичния комплекс "Азовстал" в град Мариупол, продължават да се предават на руските сили. Новината съобщиха от Министерството на отбраната на Русия, цитирано от Dir.bg.

За последното денонощие общо 694 украински военни са се предали, като сред тях има 29 ранени. Така общият брой на пленените бойци в Мариупол достигна 959 души, включително 80 ранени.

Путин завладял Мариупол, защото се чувствал лично обиден?!

От военното ведомство на Москва допълниха, че състоянието на 51 от пленниците е наложило те да бъдат транспортирани и настанени в болница в град Новоазовск, Донецк. Не се дава информация къде са отведени останалите военни.

Русия определя операцията като масово предаване. Украинската страна избягва да използва този термин и заяви, че бойците ѝ "са изпълнили бойната си мисия".

Вчера председателят на Държавната дума, долната камара на руския парламент, Вячеслав Володин нарече бойците от "Азовстал" "нацистки престъпници", които трябва да бъдат изключени от всякакъв бъдещ обмен на военнопленници. Русия "трябва да направи всичко, за да ги изправи пред съда", каза той.

Евакуираха първа група цивилни от “Азовстал”

В същото време заместник-министърката на отбраната на Украйна Ханна Маляр изрази надежда, че  украинските войници, изведени от стоманодобивния завод "Азовстал" в Мариупол, ще бъдат разменени за руски военнопленници.

Русия: 959 бойци от "Азовстал" са се предали за три дни на руските сили (видео)

Източник: Dir.bg

Видео: Telegram/ Операция Z: Военкоры Русской Весны

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.