Сигнализирай!

До дни обявяват присъдата на руския войник, съден за военни престъпления в Украйна

Gospodari.com
Gospodari.com
20.05.2022 г.
21
0

До дни обявяват присъдата на руския войник, съден за военни престъпления в Украйна.

В третия ден от първия подобен съдебен процес от началото на руското нашествие защитата на 21-годишния сержант заяви, че Вадим Шишимарин не е виновен.

"С оглед всички доказателства и свидетелски показания смятам, че г-н Шишимарин не е виновен в престъплението, в което е обвинен“, каза адвокат Виктор Овсяников.

Той поиска съдиите да оправдаят клиента му, който по време на съдебния процес заяви, че искрено съжалява за убийството на 62-годишния мъж в Североизточна Украйна. Обвиняемият поиска прошка от вдовицата.

Присъдата ще бъде огласена в понеделник, предаде Франс прес.

Първият съден руски войник в Украйна се призна за виновен (видео)

Украинската прокуратура поиска максималното наказание - доживотен затвор за сержант Вадим Шишимарин.

Прокуратурата заяви, че сержантът и още четирима руски военнослужещи са стреляли и са откраднали личен автомобил, за да избягат, след като колоната им била атакувана от украинските сили.

Руските войници влезли с колата в село Чупахивка, където видели невъоръжен местен жител, който бил с велосипед и говорел по телефона си.

Според прокуратурата Шишимарин получил заповед от друг военнослужещ да убие цивилния, за да не може той да съобщи за руското присъствие по телефона. Сержантът стрелял няколко пъти с автомат през отворения прозорец на автомобила в главата на цивилния. Украинецът умрял на място.

Адвокатът на съдения войник увери, че клиентът му не е искал да изпълни заповедта да стреля. Защитата допълни, че Шишимарин се е предал доброволно на украинците и не отрича фактите. Войникът е искал само да спаси собствения си живот, добави адвокатът му и хвърли отговорността върху неговите командири.

Източник: Mediapool

Видео: pexels

До дни обявяват присъдата на руския войник, съден за военни престъпления в Украйна

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.