Сигнализирай!

Един милион лева са иззети при спецакцията в Сливен

Gospodari.com
Gospodari.com
20.05.2022 г.
34
0

Пари и ценности на стойност от около един милион лева са иззетите при спецакцията в Сливен снощи. Това стана ясно по време на брифинг на местната прокуратура във връзка с операцията в града, при която откриха пари и злато, напъхани в чували.

При акцията на ГДБОП и ДАНС в Сливен под надзора на Окръжната прокуратура на територията на областта и граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" са задържани 16 души за пране на пари и митнически нарушения, съобщиха от МВР, цитирани от Dir.bg.

Шестима са с повдигнати обвинения.

Прането на пари се изразявало в придобиване на имущество или използване на финансови средства, за които се е знаело, че са придобити чрез контрабанда и документни измами. Контрабандата се изразявала в незаконен износ на цигари, стана ясно от думите на окръжния прокурор на Сливен Веселин Гангалов.

Наблюдаващият прокурор е постановил задържане за срок от 72 часа на 3 души, участвали в престъпния канал. Останалите трима са с мярка подписка.

Разследването е провеждано в рамките на няколко месеца. 

Сред арестуваните е и лидерът на групата. Той е криминално проявен и притежава значително имущество и луксозни автомобили, обясниха още разследващите.

Един милион лева са иззети при спецакцията в Сливен

Източник: Dir.bg

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.