Сигнализирай!

За 9 евро можете да обиколите цяла Германия

Gospodari.com
Gospodari.com
27.05.2022 г.
51
0

Само за 9 евро на месец това лято (през юни, юли и август) ще може да се пътува из цяла Германия - с всички регионални влакове, автобуси, трамваи, както и с метрото. Дойче Веле пише кои са 10-те дестинации, които задължително трбява да се посетят.

Планината Шварцвалд в югозападната част на страната е един от най-живописните региони на Германия.

Пътуването по Долината на Среден Рейн е незабравимо преживяване - ненапразно участъкът с дължина от около 60 километра, разположен между Кобленц, Бинген и Рюдесхайм, е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Пътниците във влаковете могат да се насладят на безбройните склонове, покрити с лозя, на замъци и очарователни малки градчета.

Също толкова впечатляваща е железопътната линия покрай река Мозел. Подходящо начало за пътешествието по нея е Кобленц, където реките Рейн и Мозел се сливат. След това влакът следва Мозел до Трир. Пътниците могат да посетят живописни градчета като Кохем, да дегустират различни вина и да посетят много замъци.

Внимание, любители на природата: линия RE5 свързва столицата на провинция Баден-Вюртемберг Щутгарт с идиличното градче Линдау на Боденското езеро. Маршрутът първо преминава през километрични природни пейзажи, разкрива гледки към Алпите на юг и завършва при Боденското езеро.

Ето как изглежда пътуването в най-евтиното самостоятелно купе в японски влак (видео)

Съседни държави

С месечния билет за 9 евро може да се пътува не само на територията на Германия, но и в съседните държави. Така например директен влак от Мюнхен води до Залцбург и минава покрай живописното езеро Кимзе.

От следващия месец посещението на Зюлт ще бъде много по-евтино благодарение на новия билет. От Хамбург RE6 стига до най-големия германски остров в Северно море за по-малко от четири часа. Островът е известен с дългите си пясъчни плажове, дюни и традиционни къщи със сламени покриви.

От Дрезден можете лесно да стигнете до областта Саксонска Швейцария с регионален влак. Германската част на Елбските пясъчни планини е особено известна с впечатляващите си скални образувания и туристически маршрути. Алтернативно пътниците могат просто да останат във влака и да се насладят на пътуването до град Дечин в Чехия.

Почитателите на влаковете не бива да пропускат това преживяване: от Гера RB4 и RB2 преминават през внушителния виадукт Гьолцщал и стигат до град Хеб в Чехия. С дължина над 570 метра и височина около 70 метра това е най-големият тухлен мост в света. Построен е в средата на XIX век.

Тегернзее, популярна дестинация за почивка, се намира на юг от Мюнхен. Пътуването с влак от баварската столица до езерото трае по-малко от час. Езерото е едно от най-чистите в Бавария. До община Гмунд, разположена в северния край на езерото, и до град Тегернзее на източния бряг се стига лесно с влак.

Балтийско море

За много жители на Берлин посещението на Балтийско море през лятото е задължително. Благодарение на евтиния месечен билет от 9 евро от юни нататък за тях ще бъде още по-лесно да пътуват до морето и да посещават живописни крайбрежни градове като Щралзунд (на снимката).

За 9 евро можете да обиколите цяла Германия

Източник и снимки: Дойче Веле
Видео: Pexels

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.