Сигнализирай!

Ето кога ще спрем да ползваме смартфони

Gospodari.com
Gospodari.com
29.05.2022 г.
20
0

Ето кога ще спрем да ползваме смартфони. Те са толкова дълбоко вплетени в ежедневието на модерния човек, че е почти невъзможно да си представим живота без тях. 

Мъж носи костюм от боклуци, генерирани за месец (видео)

Ето кога ще спрем да ползваме смартфони

Отпадането им като ежедневна необходимост обаче може да се случи много по-скоро, отколкото си мислим. Това казва Пека Лундмарк, СЕО на Nokia. 

По време на ежегодната конференция на Световния икономически форум в Давос, Швейцария, Лундмарк сподели, че според него смартфоните ще престанат да бъдат основен електронен интерфейс за човека. И това ще стане още преди 2030 г. 

Технологиите

Той очаква, че изоставянето на смартфона ще съвпадне с други две явления. Те са появата на 6G и на имплантираните в мозъка чипове, чрез които ще можем да комуникираме с други хора и дигитални устройства. 

Още преди 2030 г. обаче човечеството ще замени телефона с AR очила. Те ще заместят всички негови функции. 

Това твърдение съответства и с плановете на Марк Зукърбърг. Той вижда метавселената и AR/VR технологиите като следващата стъпка в дигитализацията. 

Според Лундберг през 2030 г. всеки елемент или предмет от реалния свят ще има свое дигитално копие. С него ще можем да взаимодействаме посредством очила за добавена реалност. 

За тази цел ще са нужни безжични технологии, които са между 100 и 1000 пъти по-бързи от днешните, като тук идва и мястото на 6G технологията. 

Дефиницията на 6G все още не е напълно изяснена, но от думите на Лундберг научаваме, че тя ще е ключов аспект за развитието на технологиите в края на това десетилетия и в следващото.

Ето кога ще спрем да ползваме смартфони

Източник: lifestyle       

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.