Сигнализирай!

За поста шеф на БНТ: Сашо Диков има седем дни да докаже петгодишен стаж в телевизия

Gospodari.com
Gospodari.com
02.06.2022 г.
40
0

За поста шеф на БНТ: Сашо Диков има седем дни да докаже петгодишен стаж в телевизия, пише Dir.bg.

Съветът за електронни медии откри нередности в документите на двама от кандидатите за шеф на обществената телевизия. Двама от осемте кандидати за генерален директор на Българската национална телевизия имат 7-дневен срок за отстраняване на недостатъците в документите.

Обявиха кандидатите за шеф на БНТ

Снимка: iStock

Техническа комисия имаше за задача да извърши проверка на наличността и редовността на подадените документи от кандидатите за генерален директор на Българската национална телевизия.

Решението на медийния регулатор бе взето единодушно, след като председателят на техническата комисия за проверка на документите Симона Велева представи доклада от дейността ѝ.

Бивши журналисти от БНТ поискаха Кошлуков да не бъде допускан до конкурса за директор

В доклада се посочва, че шестима от претендентите за поста, включително настоящият генерален директор на обществената телевизия - Емил Кошлуков, са подали пълен набор от документи и не са открити несъответствия при тях.

Такива обаче има при кандидатите Сашо Диков и Светлана Божилова.

Диков не е предоставил официални документи, удостоверяващи необходимия петгодишен трудов стаж в телевизия.

"В този смисъл няма трудова книжка или... Предлагам на Съвета да уведоми кандидата да отстрани пропуските в седемдневен срок от съобщението с указания за последици при неотстраняването му така, както е записано и в правилата", каза Симона Велева.

Относно Светлана Божилова, Велева заяви:

"Кандидатът не е приложил кратка биографична бележка и резюме на концепцията за развитие на националния обществен доставчик на аудио-визуални медийни услуги. Приложените документи, а именно мотивационно писмо и декларация за най-малко тригодишен управленски опит на мениджърски позиции, не са подписани и датирани".

Кои от кандидатите са допуснати до следващия етап от процедурата ще стане ясно след изтичане на дадения от СЕМ 7-дневен срок за отстраняване на пропуските.

Изслушванията са на 27 и 28 юни, а самият избор - на 29 юни.

Източник: Dir.bg

Снимки: iStock

За поста шеф на БНТ: Сашо Диков има седем дни да докаже петгодишен стаж в телевизия

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.