Сигнализирай!

Децата на Дмитрий Песков са включени в новия пакет санкции срещу Русия

Gospodari.com
Gospodari.com
03.06.2022 г.
34
0

Децата на прессекретаря на руския президент Дмитрий Песков са включени в новия пакет санкции срещу Русия. В списъка са включени общо 65 души и 18 компании. Сред лицата, срещу които ЕС е наложил лични санкции, са още основателят и главен изпълнителен директор на "Yandex" Аркадий Волож и бившата гимнастичка Алина Кабаева.

Личните ограничения са част от шестия пакет от санкции на ЕС срещу Русия, които влязоха в сила в петък.

Унгария отново блокира петролното ембарго срещу Русия заради санкциите срещу патриарх Кирил

Снимка: Wikipedia

Волож вече обяви, че напуска съвета на директорите и поста главен изпълнителен директор на „Yandex Group“. Акциите на компанията на Московската борса паднаха веднага след новината.

Санкциите срещу Воложа се налагат отчасти, защото той е водещ бизнесмен, чиято дейност е значителен източник на доходи за руското правителство

"...Като основател и главен изпълнителен директор на „Yandex“ той подкрепя финансово или материално руското правителство и е отговорен за подкрепа на действия или политики, които подкопават или застрашават териториалната цялост, суверенитета и независимостта на Украйна", се посочва в документа.

В документа се отбелязва още, че основаната от Волож компания отговаря за популяризирането на държавните медии и тяхната програма в резултатите от търсенето в интернет, както и за търсенето и премахването на съдържание, което критикува Кремъл, включително и свързано с агресивната война на Русия срещу Украйна.

Сред акционерите и инвеститорите на компанията са санкционираните от държавата банки Sber и VTB.

Източник: bTV

Децата на Дмитрий Песков са включени в новия пакет санкции срещу Русия

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.