Сигнализирай!

Daily Mail: Наоми Кембъл се оплака от расизъм на летище София

Gospodari.com
Gospodari.com
13.06.2022 г.
33
0

Супермоделът Наоми Кембъл е станала обект на расова дискриминация на летище София. Това съобщи британският таблоид Daily Mail.

Изданието твърди, че миналия месец Кембъл е била спряна на терминала за пристигащи в София и е била претърсена заради цвета на кожата ѝ. 52-годишната жена е останала "много разстроена". Тя е била на тридневно работно посещение в столицата за реклама на световен моден бранд.

Не е ясно дали служителите, които са поискали да претърсят вещите ѝ, са наети на летището или от частен изпълнител. По-късно Кембъл е видяна да излиза от летището с бейзболна шапка. А след това е била откарана до луксозен хотел в града, пише изданието.

Супермоделът Наоми Кембъл се сдоби с първа рожба на 50 години

От българското летище съобщиха, че започват проверка по случая след публикацията.

"Искрено съжаляваме за негативните преживявания на г-жа Кембъл в София. Днес започнахме пълна проверка на случилото се. В контакт сме с българските митнически власти, които потвърдиха, че проверката на пътници и багажи е част от тяхната работа и това е рутинна процедура. От летище София ще прегледаме видеозаписите от този ден и ще интервюираме служителите утре, за да проучим случая напълно", пише в прессъобщение от софийското летище.

Daily Mail припомни, че през 2008 г. Кембъл бе арестувана на летище "Heathrow" заради грубо поведение към служител на летището и нападение на полицай. Повод за държанието ѝ бил изчезнал багаж. Тогава супермоделът обвини служителя в расизъм и заплаши да го съди. По-късно тя се призна за виновна по четири обвинения, включително две за нападение над полицай.

Наоми Кембъл се появи на летище покрита с предпазен костюм, маска и ръкавици (снимки)

Наоми Кембъл е един от най-високоплатените модели в индустрията. Богатството ѝ се изчислява на близо 80 млн. долара. Тя е сред най-известните чернокожи модели на своето време и през цялата си кариера повдига темата за расовите пристрастия, които съществуват в модната индустрия.

Daily Mail: Наоми Кембъл се оплака от расизъм на летище София

Източник: Daily Mail
Снимки: Facebook/Naomi Campbell
Видео: YouTube/BBC Africa

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.