Сигнализирай!

Албанският премиер нарекъл България "грешка"

Gospodari.com
Gospodari.com
04.07.2022 г.
39
0

Албанският премиер нарекъл България "грешка".

"Една страна, която държи други две като заложници, е грешка", казал Еди Рама по време на посещението си в Амстердам, предава republika.mk, цитиран от Dir.bg.

С прословутата си лексика албанският лидер нарече еврочленството на страната му "сватба" и каза, че албанците чакат булката от Брюксел да дойде не една, а няколко години, но тя така и не е дошла.

Парламентът в Северна Македония отложи гласуването на “френското предложение”

"Казвам го с хумор, но си представете, когато искате да се ожените сериозно, а тя никога не се появява", каза още Рама. Той е на мнение, че преговорите е трябвало да започнат отдавна и че албанците "няма да губим сън за това".

Албанците, сърбите, македонците и бошняците са в сърцето на Европа

Рама не спести шегите и сравненията по отношение на безизходицата в преговорите за членството на Северна Македония и Албания. Той заяви, че албанците, сърбите, македонците и бошняците са в сърцето на Европа, независимо дали на европейците им харесва или не.

“Празен чек” или “силна позиция”? Какво следва от решението за Северна Македония

"Разширяването ще се случи един ден. Бог да благослови тези, които ще са живи тогава. Но междувременно трябва да се интегрираме като европейци. Ние не сме част от Европейския съюз, но сме европейци. И това не може да се постави на картата от Брюксел или Париж. Това е решено от всемогъщия Бог, който е сметнал, че най-странните хора като албанците, сърбите, македонците или бошняците трябва да са в сърцето на Европа. Така че независимо дали вие искате или не, ние сме на пъпа на Европа. А Европейският съюз е единствената географска реалност - доколкото ми е известно в историята - която има външна и вътрешна граница. Представете си себе си със стомаха си навън, извън вашето тяло. Това не е възможно, ще получите инфекции. Не можеш да се разхождаш със стомаха си в джоба, стомахът трябва да е на правилното място", казва Рама.

Албанският премиер нарекъл България "грешка"

Източник: republika.mk, Dir.bg

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.