<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=135206" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ИТН искат раз...

Парламентът в Северна Македония отложи гласуването на “френското предложение”

28 Юни 2022
0 464

Председателят на парламента на Северна Македония Талат Джафери не подложи на гласуване предложението на парламентарната група на ВМРО-ДПМНЕ. Координаторът на партията поиска вчера да бъде разгледан въпросът за преговорите със София и преговорната рамка с ЕС, предложена от френското председателство, предава Клуб Z.

“Република Северна Македония е точка първа в парламента на България, в нашия парламент не се обсъждат прeговорите. Срамно е, че за страната се говори в други парламенти, а не в нашия”, посочи Никола Мицески.

Бой в македонския парламент (видео)

Джафери обясни отлагането с липсата на съответните документи. Според Мицески обаче документите са внесени още в петък в комисията по европейски въпроси, а председателят на опозиционната партия “Левица” заяви, че от две години в парламента са внесени документи “за най-горещия въпрос. Но понеже не става дума за Косово или Албания, Джафери не смята за необходимо да го постави на обсъждане”.

Парламентът в Северна Македония отложи гласуването на &#8220;френското предложение&#8221;

На пресконференция в петък министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи и вицепремиерът по европейските въпроси Боян Маричич обявиха, че когато получат окончателното френско предложение, то ще бъде внесено в парламента, за да могат депутатите да се изкажат по него. 

Парламентът в Северна Македония отложи гласуването на “френското предложение”

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции