Сигнализирай!

НАП проверява българи с имоти в Дубай

Gospodari.com
Gospodari.com
04.07.2022 г.
20
0

НАП проверява българи с имоти в Дубай, пише Mediapool.

Приходната агенция е предприела кампания за проверка на 23 българи с имоти в Дубай, става ясно от публикувания годишен отчет на данъчната агенция за 2021 г.

Не се съобщава защо кампанията е насочена именно към Дубай.

Близо 240 българи имат луксозни имоти в Дубай, разкри международно разследване

Снимки: iStock

"Приключили са 3 от проверките и ревизията. За три от лицата не са установени данни за укрити доходи, за едното лице е установено, че не е местно. Изпратени са 2 запитвания за обмен на информация до Обединените арабски емирства. Към момента продължават проверките на 19 лица", се посочва в отчета, публикуван в средата на април тази година.

След скандала: Как работи българският павилион на „Дубай Експо“? (видео)

За преводи от България към Дубай съобщи преди месец вътрешният министър Бойко Рашков, припомня Свободна Европа.

В края на миналата година МВР започна разследване за пране на пари около авансите, превеждани за строителството на автомагистрала „Хемус“. Вътрешният министър Бойко Рашков каза, че милиони левове, платени авансово за строителството на „Хемус“са използвани за покупката на луксозни имоти в Дубай.

В началото на миналия декември МВР обяви резултатите от разследване, според които десетки милиони левове са били усвоени от “кухи фирми”, след като са били платени за строежа на “Хемус”. Тогава от министерството уточниха, че само за изграждането на лот 5 от съоръжението по този начин “в сакове и чували” са били изтеглени 60 млн. лв., с което е нанесена щета на бюджета за поне 20 млн. лв. По-късно прокуратурата обвини съдията по футзал Борислав Колев в пране на пари заради участие в схемата.

Източник: Mediapool, Свободна Европа

Снимки: iStock

НАП проверява българи с имоти в Дубай

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.