Сигнализирай!

Кацаров за глобата: ГЕРБ си отмъщава за разкритията, "антикирупционният" орган изпълни мръсната поръчка

Gospodari.com
Gospodari.com
22.07.2022 г.
15
0

ГЕРБ си отмъщава за разкритията, "антикирупционният" орган изпълни мръсната поръчка. Това написа в профила си във Facebook бившият здравен министър Стойчо Кацаров във връзка с информация, че КПКОНПИ е установила конфликт на интереси и го е глобила с 5000 лв.

КПКОНПИ уличи Стойчо Кацаров в конфликт на интереси

Снимка: БулФото

„Прочетох в една медия, че КПКОНПИ ме глобява за това, че съм разглеждал с Ръководството на МЗ проект на наредба, който не е приет, а само обсъждан. Бил съм в конфликт на интереси с ЦЗПЗ, макар, че неприетият проект не засяга по никакъв начин дейността на организацията. ГЕРБ си отмъщава за разкритията, "антикирупционният" орган изпълни мръсната поръчка. Естествено, че ще обжалвам. Ще ги съдя и за набеждаване“, написа Кацаров.

https://www.facebook.com/stoichokatsarov/posts/1276288079843682

Към момента на встъпването си в длъжност като служебен министър, Кацаров все още е бил председател на сдружение „Център за защита правата в здравеопазването“.

Установено е, че по това време той е подписал документ за промяна на наредбата за медицински стандарт „Клинична лаборатория“. От КПКОНПИ твърдят, че по този начин той е участвал в подготовка на акт в частен интерес, какъвто има сдружението.

Източник: bTV

Кацаров за глобата: ГЕРБ си отмъщава за разкритията, "антикирупционният" орган изпълни мръсната поръчка

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.