Сигнализирай!

Кулинарно чудо: 5 ресторанта в Истанбул получиха звезди "Мишлен"

Gospodari.com
Gospodari.com
12.10.2022 г.
58
0

Цели 5 ресторанта в Истанбул получиха звезди "Мишлен", пише Bloomberg. Международният директор на "Пътеводителите Мишлен" Гуендал Пуленек определи момента като исторически за града.

Роботи изместват готвачите в ресторантите (видео)

Ресторант "Турк Фатих Тутак, намиращ се в историческия квартал "Шишли", получи две звезди "Мишлен" "за своята изключителна кухня". Това е първият подобен случай в историята на града. Припомняме, че ресторант може да има само до 3 звезди.

"Турк Фатих Тутак

"Неалокал" смени своята Червена звезда със Зелена за "пионерския си подход към устойчивата гастрономия".

"Арака", "Микла" и "Никол" също получиха престижния награда.

“Място само за жени”: Новият ресторант в Газа, превърнал се в убежище

Повод за това кулинарно чудо бе първото издание на "Пътеводителите на Мишлен" за Истанбул.

В него бяха включени общо 53 заведения за хранене.

Wikipedia

"Истанбул винаги е бил популярна културна и туристическа дестинация. Днес с ръководството на "Мишлен" се надяваме да подчертаем както пред местните, така и пред международните гастрономи, че това е и първокласна гастрономическа дестинация", каза Пуленек във вторник.

"Пътеводителите Мишлен" са поредица от ръководства, публикувани от френската компания за гуми "Мишлен", съществуващи от почти век. Те присъждат до 3 звезди на ресторанти въз основа пет критерия: качество на използваните съставки, майсторство на вкуса и техниките на готвене, личността на главния готвач в неговата кухня, съотношение цена/ качество и последователност между посещенията.

Инспекторите не гледат за интериора, подредбата на масите или пък дори качеството на обслужване.

"Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle" (Хонг Конг соев сос пиле ориз и спагети) е името на най-евтиният ресторант, носител на звезда "Мишлен". Заведението за бързо хранене се намира в Сингапур и всъщност няма нищо общо в Хонг Конг. Заведението дори няма място за сядане - посетителите си поръчват отвън и чакат храната си, за да я ядат накрак.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.