Сигнализирай!

Жената до новия британски премиер е дъщеря на "индийския Бил Гейтс"

Gospodari.com
Gospodari.com
24.10.2022 г.
50
0

Жената до новия британски премиер е бизнесдама и дъщеря на "индийския Бил Гейтс".

Риши Сунак ще бъде новият премиер на Великобритания, след като Лиз Тръс подаде оставка. Сунак победи Пени Мордант, която по-рано в понеделник се оттегли от надпреварата заради недостатъчна подкрепа.

Много скоро новият министър-председател ще се нанесе в резиденцията на "Даунинг Стрийт 10" със семейството си, пише Булевард България.

Риши Сунак ще бъде новият премиер на Обединеното кралство

42-годишната съпруга на Риши Сунак е дъщеря на индийския милиардер Нараяна Мурти, който е основател на софтуерната компания Infosys. Акшата Мурти притежава дял от компанията, който възлиза на близо милиард долара. Майка ѝ е известната писателка и филантроп Судха Мурти.

Акшата Мурти израства в родния си град Бенгалуру в Южна Индия. През 1998 г. заминава за САЩ, където учи икономика и френски в частния колеж "Claremont McKenna" в Калифорния. След това взима колежанска диплома по мода, а после работи, докато учи за магистърска степен в Станфорд. Именно там двамата с Риши се срещат за първи път.

Двойката сключва брак през 2009 г. в Бенгалуру. Акшата и Риши имат две деца - Кришна и Анушка.

https://twitter.com/RishiSunak/status/1584114970723512321

През април 2022 г. бизнесдамата беше замесена в обществен скандал. Причината - стана ясно, че не е регистриран жител на Великобритания. Това означава, че е избягвала да плаща данъци върху международните си доходи. Вместо това е плащала годишна такса в размер на 30 хил. паунда.

"Акшата Мурти е гражданин на Индия, страната, в която е родена и в която живеят нейните родители", заяви тогава нейният говорител.

След общественото недоволство обаче нейният говорител обяви, че тя ще започне да плаща данъци в страната върху чуждестранните си доходи, за да намали политическия натиск върху съпруга си.

Богатството им се оценява на близо 700 млн. паунда.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.