Сигнализирай!

Три от парламентарните комисии все пак остават без председатели

Gospodari.com
Gospodari.com
28.10.2022 г.
18
0

Три от парламентарните комисии все пак остават без председатели. Това се каза в третия ден от заседанията на Народното събрание, посветени на това. А за една дори няма номинирани, предава bTV. Това е Комисията по вероизповеданията.

Депутатите не се разбраха и за председателските места в комисиите (видео)

За комисията по земеделие от "Продължаваме промяната" отново са предложили Иван Христанов, но ГЕРБ отказват да подкрепят избора му.

"Той стана известен за 8 месеца като заместник-министър, което е рядко и е белег, че е свършил нещо", защити колегата си Никола Минчев.

БулФото

Като зам.-министър на земеделието в предишния кабинет Христанов бе ключова фигура в изобличаването на дейността на частната фирма "Евролаб 2011" на ГКПП "Капитан Андреево". По негово време гръмна и скандалът за занижения контрол на вноса на опасни храни от Турция.

Христанов: На „Капитан Андреево“ камерите сочат надолу, а кабелите не водят наникъде (видео)

В началото на юли той изнесе данни за драстично увеличаване на спрените на граничния пункт храни заради високо съдържание на пестициди. Преди години те са били 6 тона, а днес достига до 22 тона. Данните му обобщават нарушения на контрола, извършвани по външната граница на ЕС 11 години назад.

Всички срещу Радостин Василев в спорта

Другото председателско място, за което борбата е особено ожесточена е това в Комисията по спорт. Там кандидатурата на Радостин Василев от квотата на ПП среща отпор почти от всички страни.

Вчера депутатите ударно си разпределиха председателските и зам.-председателските места в почти всички комисии, като особени изненади не се случиха. Двам председатели бяха избрани без гласове против - Мартин Димитров от ДБ в икономическата и Георги Свиленски от БСП в транспортната.

Ицо Хазарта е новият зам.-председател на комисията по култура и медии в НС

Що се отнася до Комисията по вероизповеданията, то за нея интереси и спорове няма. Както пише "Дневник" обаче, тя остава в залог ако ДПС отнеме някое от другите две дискусионни председателства.

Без формирането на съответните комисии депутатите не могат да започнат същинската си работа - да обсъждат и гласуват законопроекти.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.