Сигнализирай!

Почина легендата на рокендрола Джери Лий Луис

Gospodari.com
Gospodari.com
29.10.2022 г.
26
0

Почина легендата на рокендрола Джери Лий Луис.

Той бе скандален както на сцената, така и в живота със седемте си брака.

Новината идва, след като преди два дни американски сайтове обявиха музиканта преждевременно за умрял, пише "Сега" и припомня, че Луис беше последната жива легенда от невероятното поколение, проправило пътя на рокендрола в Америка, а оттам - и по света.

https://www.youtube.com/watch?v=F569_t2jCio

Джери Лий Луис се ражда в бедно фермрско семейство в Луизиана. Започва да свири, след като родителите му ипотекират фермата, за да му купят пиано. На 14 години за пръв път пее пред публика на откриването на автосалон. Оттам следва звукозаписното студио "Сън Рекърдс" в Мемфис, откъдето изгрява и звездата на Елвис.

Остин Бътлър и какво коства да изиграеш Елвис Пресли (трейлър)

Превръща в запазена марка темпераментното си свирене на пиано на сцена и обръщането му в края на изпълнението.

https://www.youtube.com/watch?v=Tjm7RR8oRfQ

През 50-те Луис записва най-големите си хитове, но през 1958 г. славата му е затъмнена, след като на турне във Великобритания британски журналист разкрива, че певецът е в брак с 13-годишната си братовчедка.

През 60-те музикалният възход на Луис така и не се върна в предишните си висоти, но това му позволи да направи едно от най-неочакваните завръщания в историята на попмузиката - този път в кънтрито. Получил е най-големите признания и в двата жанра - последно тази година бе въведен в Залата на славата на кънтри музиката. Не можа да присъства на церемонията, която беше този месец, заради боледуване от грип. Последният му концерт е от 2019 г.

Barbie създаде кукла с лика на Тина Търнър

Семейството му съобщи, че музикантът е починал от естествени причини, а до него в последните му часове е била седмата му съпруга.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.