<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=131247" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Никита Михал...

Остин Бътлър и какво коства да изиграеш Елвис Пресли (трейлър)

27 Май 2022
0 242

Възходът, падението и любовната история на Краля на рокенрола – цялата история разказва биографичният филм за Елвис Пресли. Премиерата на продукцията бе тази седмица по време на кинофестивала в Кан. И предизвика същински фурор с 12-минутни овации от публиката, пише Булевард България.

Защо сексът изчезна от киното?

Зад успеха на филма стои един доскоро неизвестен актьор – 30-годишният Остин Бътлър. През 2019 г. той получава шанса да играе главната роля във филма „Елвис“, като преборва сочените за фаворити Хари Стайлс и Ансел Елгорт. Макар по-голямата част от професионалния му опит преди това да включва предимно участия в нискобюджетни тийнейджърски сериали.

Остин Бътлър и какво коства да изиграеш Елвис Пресли (трейлър)

Продукцията изисква от Бътлър да се превъплъти в енергичния и талантлив Елвис Пресли, наричан още „Краля на рокендрола“. Една от най-значимите културни икони на миналия век. Някои кинокритици поставиха под съмнение възможностите на младия актьор и бяха предпазливи в предварителните си очаквания към лентата.

Ролята на ексцентрична рокзвезда не е нещо познато за Бътлър. Той и до днес описва себе си като срамежлив човек.

Киносалон спира прожекция на новия “Батман”, след като истински прилеп влиза в залата (видео)

„Бях тревожно дете и много срамежливо, до такава степен, че ако бяхме в ресторант, шепнах на майка си какво искам да поръчам и тя го поръчаше вместо мен. И все още съм много срамежлив“, споделя актьорът.

Когато Бътлър се записва за кастинг за продукцията, режисьорът Баз Лурман никога не е чувал името му. За да докаже, че може да пее, актьорът прави видеозапис от спалнята си.

Остин Бътлър и какво коства да изиграеш Елвис Пресли (трейлър)

„Първоначално опитах с „Love Me Tender“, като просто седях в спалнята си, но когато после гледах резултата, сърцето ми просто се сви. Не беше живо. Усещаше се, все едно отиваш в музей на восъчните фигури. Опитвах се, но не го чувствах като нещо спонтанно“, обяснява той.

Започва кинофестивалът в Кан (видео)

След което актьорът сънува кошмар, в който майка му все още е жива. Бътлър я губи през 2014 г. – заради рак – когато е само на 23 години.

След този сън е изпълнен с много скръб и тогава идва прозрение – Елвис също загубва майка си на тази възраст.
Остин Бътлър и какво коства да изиграеш Елвис Пресли (трейлър)

„Може да е имал моменти, подобни на този. Може дори да се е будил от същия сън“, казва актьорът.

Веднага, все още по халат, Бътлър сяда на пианото си и записва как пее „Unchained Melody”, но вместо да я отнесе към романтичен партньор, изпълнява парчето за майка си, разказва Бътлър.

Когато преди месец Warner Bros. започна първите предварителни прожекции на филма, мнозина сравниха 30-годишния Бътлър с Брад Пит в началото на неговата кариера. След като гледа за първи път пълнометражния филм, дъщерята на Елвис – Лиза Мари Пресли, казва: „ако Остин Бътлър не спечели “Оскар”, ще си изям крака“.

Позитивната реакция от страна на семейството е докарала актьора „до сълзи“, споделя той.

Съпругата на Елвис – Присила, също похвали представянето на Бътлър, като написа просто „УАУ!!!“ в профила си във Facebook.

Ролята във филма за Краля на рокенрола позиционира Бътлър като следващата голяма звезда на Холивуд. Актьори като Том Ханкс, Леонардо ди Каприо и Дензъл Уошингтън съветват младия талант и упорито подкрепят работата му.

Остин Бътлър и какво коства да изиграеш Елвис Пресли (трейлър)

Бътлър наскоро беше избран за ролята на злодей във втората част от филмовата поредица „Дюн“, както и за предстоящия сериал на Стивън Спилбърг – „Masters of the Air”, продуциран от AppleTV+.

„Славата сама по себе си не ме интересува, но искам да работя с велики артисти и да разказвам истории. Предполагам, че известно ниво на славата ти дава подобна свобода, въпреки недостатъците, които идват с нея, но трябва да приемеш доброто заедно с лошото“, казва Бътлър пред “The New York Times”.

Ще убие ли войната в Украйна и киното в Русия?

Актьорът признава, че е почувствал натиск от работата си във филма, породен от страха да не разочаровата почитателите на Елвис Пресли.

Остин Бътлър и какво коства да изиграеш Елвис Пресли (трейлър)

„Очевидно искам всички да харесат филма, но натискът, който наистина почувствах, е свързван с това да отдам почест към Елвис. Да го очовеча. Да добавя нещо към неговото наследство и да се надяваме дори да възстановим част от това наследство“.

След успеха на фестивала в Кан, филмът ще достигне и масовата публика. Премиерата на „Елвис“ в България е планирана за 24 юни.

Остин Бътлър и какво коства да изиграеш Елвис Пресли

Източник: Булевард България
Видео: YouTube/Warner Bros. Pictures
Снимки: IMDb

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции