Сигнализирай!

Хартиената бюлетина пак скара депутатите (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
02.11.2022 г.
26
0

Вкарването на въпроса за хартиената бюлетина в дневния ред на парламента скара депутатите в Народното събрание. За това съобщава NOVA.

БСП, ГЕРБ и ДПС формираха ново мнозинство по темата. От "Продължаваме промяната" пък поискаха Изборният кодекс да не е обект на дискусии за промени.

Милен Матеев от ПП каза: „Не се срамувам, че за мен е кауза да не върнем хартиената бюлетина. Да не върнем начина, по който се манипулираха изборите. Не е нужно всички останали от коалиция „хартиена бюлетина” да показват мускули”.

Йордан Цонев му отговори: „Ако вие не разбирате че няма доверие в този начин на гласуване, значи не разбирате нищо. И точка по въпроса. Ние предложихме да има машинно гласуване, когато вие хабер нямахте да ставате политици”.

Парламентарните комисии започват работа днес

Надежда Йорданова от ДБ също се включи с изказване. „Ако тезата на г-н Цонев беше вярна, то би следвало всички законопроекти, които вече са в НС, да бъдат включени в програмата”, заяви тя.

Делян Добрев от ГЕРБ заяви: „По логиката на колегите от ПП и от ДБ, трябва да предложа да отпаднат всички точки от седмичната програма, с изключение на изслушванията”.

Продължават мъките на парламента

След като казусът за връщането на хартиената бюлетина стана повод за спорове в парламента, от БСП се ядосаха. Те поискаха още две точки от дневния ред да отпаднат. Става въпрос за предоставянето на оръжие за Украйна и новите изтребители за България.

„Не считаме, че в обществото има консенсус да се предоставят оръжия на Украйна. Що се отнася за нови 8 изтребителя - ние не сме придобили първите самолети и тръгваме да купуваме втора ескадрила”, коментира Борислав Гуцанов.

В крайна сметка нито един от въпросите не отпадна от седмичната програма за гласуване.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.