Сигнализирай!

Прероденият "Москвич" пуска в продажба китайски SUV (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
02.11.2022 г.
62
0

Прероденият "Москвич" пуска в продажба китайски SUV.

Моделът "Яуза", кръстен на река

Името на модела води началото си от едноименна река - ляв приток на река Москва. На брега ѝ е разположен Държавният технически университет "Н. Бауман".

"Яуза" се очаква да бъде в сегмента на кросоувърите. Основата на модела е китайският JAC Sehol X4. Прибавени са хромирани детайли, както и такива от черна пластмаса. 

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=LUUOD6LUoDE&amp%3Bt=1s

Ръководството на столичния автозавод е представило списък с модели, които са предназначени да изместят западните марки. Това се наложи, след като водещи марки автомобили изтеглиха производствата си от страната след руската инвазия в Украйна. Такъв е случаят с компанията "Рено". Именно нейните цехове бяха одържавени за целите на възродената марка от годините на социализма.

Русия конфискува завод на “Рено” и започва да произвежда “Москвич”

Новият "Москвич" идва с бензинов двигател от 150 конски сили и автоматична трансмисия. В бъдеще се очаква и електромобил от марката. Не се съобщава на каква цена ще се продава бъдещият SUV. Но китайският му еквивалент се търгува в диапазона 12 000 - 15 000 долара, според екстрите.

"Москвич Яуза" се предлага с оскъден интериор, включващ малък инфодисплей върху таблото и панел с бутони под него. Салонът е изработен от кожа с велурени елементи.

Все още е загадка къде в Русия ще може да се купи автомобил от модела, както и дали ще бъде по джоба на потребителите, при все че много компании напуснаха пазара заради ниска покупателна способност на населението.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.