Сигнализирай!

Порошенко говори за решението да изпратим военна помощ за Украйна (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
03.11.2022 г.
21
0

Порошенко говори за решението да изпратим военна помощ за Украйна.

"Хубавите неща никога не са закъснели. Най-краткият път към мира в Европа е снабдяването на Украйна с оръжия", заяви пред bTV петият президент на Украйна Петро Порошенко след решението на България да предостави военна помощ на страната.

Според Порошенко руската агресия е не само срещу Украйна, а срещу Европа и света. Помощта не е само за Украйна, но и инвестиция за българска и европейска сигурност, каза още той.

Възраждане и БСП отново срещу помощ за жертвата (видео)

На противниците на решението Порошенко каза, че в противен случай "ще продължим да бъдем изнудвани чрез агресия, чрез превръщането на енергийните източници в оръжие, чрез доставките на храна, чрез ядрени заплахи, чрез газ, петрол и електричество".

И допълни: "В тази ситуация единственият начин да спрем това изнудване са няколко препоръки – не вярвайте на Путин. Сега за тази, много малка част от българския парламент, която все още разчита на него - не се страхувайте от Путин".

Порошенко подчерта, че в момента Украйна се нуждае от модерни системи за отбрана.

След четиричасови дебати в четвъртък депутатите в 48-ото Народно събрание гласуваха България да предостави военна помощ на Украйна. Решението бе взето със 175 гласа на ГЕРБ-СДС, ПП, ДПС, ДБ и “Български възход”. “Против” гласуваха само депутатите на БСП и “Възраждане”.

Изненадващо и в последния момент към мнозинството се присъедини и парламентарната група на “Бългаски възход”, чийто лидер Стефан Янев до момента бе противник на идеята.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.