Сигнализирай!

Депутат от "Български възход" не разбрал, че е гласувал ЗА изпращане на оръжие на Украйна

Gospodari.com
Gospodari.com
04.11.2022 г.
64
0

Депутат от "Български възход" не разбрал, че е гласувал ЗА изпращане на оръжие на Украйна - това става ясно от поста на депутата Тихомир Георгиев във Facebook, който бързо след публикуването си беше изтрит.

От коментарите под поста става ясно, че Георгиев приема като "военна помощ" изпращането на храна и лекарства.

Кой е Тихомир Георгиев?

Тихомир Георгиев е инженер геодезист и икономист. Той работи в частния сектор. Преди също е бил в политиката. Бил е областен координатор в партията на Илиана Раева. Тихомир Георгиев е бил кандидат за общински съветник през 2019 г от името на „Демократична България“. На парламентарните избори през юли 2021 г е подкрепил Деян Янев също от ДБ.

Как гласува "Български възход" вчера?

Въпреки че преди година лидерът на партията Стефан Янев не искаше войната да се нарича с истинското ѝ име, въпреки че по време на цялата си предизборна кампания от "Български възход" лансираха позиция, сходна на тази на "Възраждане" вчера видяхме пълен обрат при гласуването на военна помощ за Украйна.

7 представители на партията гласуваха ЗА изпращане на оръжие:

Ето и поименно как са гласували представителите на "Български възход" по данни на Стража:

Възраждане и БСП отново срещу помощ за жертвата (видео)

Дали изведнъж от "Български възход" са осъзнали коя е жертвата във войната и как цивилизационният избор е да ѝ се помогне, или просто не са разбрали за какво гласуват въпреки дългите дебати, остава загадка. Съдейки обаче по изказването на лидера на партията Стефан Янев, поне той е наясно за какво е гласувал. И да, направил е логичен избор - макар и доста закъснял.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.