Сигнализирай!

Москва коментира решението на България да предостави военна помощ на Украйна (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
09.11.2022 г.
15
0

Москва коментира решението на България да предостави военна помощ на Украйна.

Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова заяви, че Русия разглежда решението на страната ни като пореден неприятелски акт. Според нея този акт ще доведе до по-нататъшно влошаване на двустранните отношения, пише Dir.bg.

Парламентът реши: Изпращаме оръжие на Украйна (видео)

"Разглеждаме решението на Народното събрание на България за оказване на военна и военно-техническа подкрепа на Украйна като поредния неприятелски акт срещу страната ни, който ще доведе до по-нататъшно влошаване на намиращите се и без това в плачевно състояние двустранни отношения", казва Захарова на брифинг.

https://www.youtube.com/watch?v=Vhm6qRy6C4M&t=914s

Порошенко говори за решението да изпратим военна помощ за Украйна (видео)

Захарова допълва, че сега отговорността за удължаването и ескалацията на конфликта се носи в пълна степен и от София. Отговорност и за хилядите цивилни жертви, разрушаването на гражданска инфраструктура и подкопаването на сигурността в Европа, казва още Захарова.

"Убедени сме, че българските законодатели са запознати с фактите за незаконен трафик на оръжие на контролираните от Украйна територии. Включително и от чужбина. И не може да не осъзнават опасността от попадането му в ръцете на терористични групировки и бандитски формирования в много горещи точки по света", подчертава Мария Захарова.

Припомняме, че на 3 ноември Народното събрание на България прие решение за предоставяне на оръжие на Украйна.

Депутатите в 48-ото Народно събрание гласуваха България да предостави военна помощ на Украйна. Решението бе взето със 175 гласа на ГЕРБ-СДС, ПП, ДПС, ДБ и “Български възход”. “Против” гласуваха само депутатите на БСП и “Възраждане”.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.