<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=149674" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: НАСА засне "о...

Порошенко говори за решението да изпратим военна помощ за Украйна (видео)

03 Ноември 2022
0 407

Порошенко говори за решението да изпратим военна помощ за Украйна.

“Хубавите неща никога не са закъснели. Най-краткият път към мира в Европа е снабдяването на Украйна с оръжия”, заяви пред bTV петият президент на Украйна Петро Порошенко след решението на България да предостави военна помощ на страната.

Според Порошенко руската агресия е не само срещу Украйна, а срещу Европа и света. Помощта не е само за Украйна, но и инвестиция за българска и европейска сигурност, каза още той.

Порошенко говори за решението да изпратим военна помощ за Украйна (видео)

Възраждане и БСП отново срещу помощ за жертвата (видео)

На противниците на решението Порошенко каза, че в противен случай “ще продължим да бъдем изнудвани чрез агресия, чрез превръщането на енергийните източници в оръжие, чрез доставките на храна, чрез ядрени заплахи, чрез газ, петрол и електричество”.

И допълни: “В тази ситуация единственият начин да спрем това изнудване са няколко препоръки – не вярвайте на Путин. Сега за тази, много малка част от българския парламент, която все още разчита на него – не се страхувайте от Путин”.

Порошенко подчерта, че в момента Украйна се нуждае от модерни системи за отбрана.

След четиричасови дебати в четвъртък депутатите в 48-ото Народно събрание гласуваха България да предостави военна помощ на Украйна. Решението бе взето със 175 гласа на ГЕРБ-СДС, ПП, ДПС, ДБ и “Български възход”. “Против” гласуваха само депутатите на БСП и “Възраждане”.

Изненадващо и в последния момент към мнозинството се присъедини и парламентарната група на “Бългаски възход”, чийто лидер Стефан Янев до момента бе противник на идеята.

Порошенко говори за решението да изпратим военна помощ за Украйна (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции