Сигнализирай!

Сашко е добре, прекарал е спокойна нощ

Gospodari.com
Gospodari.com
20.11.2022 г.
21
0

Сашко е добре, прекарал е спокойна нощ. От „Пирогов” съобщиха: „Нощта премина спокойно за 12-годишното момче, настанено в Детската реанимация на болницата. Детето е в стабилно състояние, без непосредствена опасност за живота”. Въпреки това, детето все още не е отронило и дума.

12-годишният Александър от Перник е преминал през множество изследвания в Пирогов, където беше откаран вчера след намирането си.

Първи кадри от приемането на Александър в УМБАЛСМ “Пирогов” (видео)

По информация на НОВА детето е прегледано от най-добрите педиатри, работещи в лечебното заведение. Баща му Александър Цветанов е с него в болницата.

"Сашо се чувства добре и се гушна в мен! Благодаря на всички!", написа родителят във Facebook вчера след като с детето му се събраха за първи път след девет дни в неизвестност.

Той някак е намирал начин да си набави храна и вода, твърдят лекарите след като са изследвали кръвната му захар. Момчето бе намeрено вчера към 14:27 ч. с лека дехидратация, изморено, умърлушено, без обувки и с леки охлузвания.

Изчезналият Сашко от Перник е открит

12-годишният Александър ще остане в Реанимация за наблюдение. Здравният министър Асен Меджидиев увери, че за Александър се полагат най-добрите грижи.

Психолози ще работят с момчето, което все още не е проговорило.

Видео: НОВА

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.