Сигнализирай!

Риши Сунак обеща помощ на Зеленски до победа на Украйна

Gospodari.com
Gospodari.com
20.11.2022 г.
37
0

Британският премиер Риши Сунак обеща помощ на украинския президент Зеленски до победа на Украйна във войната. Това се случи по време на първата визита на новият министър-председател на Обединеното кралство в Киев.

В официално съобщение от Даунинг стрийт бе обявено, че целта на посещението на британския премиер е да изрази подкрепата на Лондон за Киев.

The Telegraph, YouTube/стоп кадър

Зеленски написа след срещата в Twitter: "Великобритания и Украйна знаят какво значи да отстояваш свободата. С приятели като вас на наша страна, ние сме уверени в нашата победа."

https://twitter.com/ZelenskyyUa/status/1593965334259802114?cxt=HHwWhIC9zdfB854sAAAA

Междувременно руските ракетни атаки в Украйна продължават. Властите в Киев предупредиха за прекъсвания на тока във всички региони.

Зеленски: Това не е нашата ракета и не е нашият ракетен удар (видео)

От Вашингтон коментираха, че с масираните атаки Русия цели да изтощи противовъздушната отбрана на Украйна. По този начин Москва може да постигне господство в небето над Украйна.

Според The Guardian, най-малко 437 украински деца са загубили живота си заради войната според украинската главна прокуратура. Ранени са близо 840 деца.

Зеленски обвини Русия в изтезания и военни престъпления (видео)

Най-засегната е източната област Донецк. Почти всички деца, загубили живота си от началото на войната, са в тази област.

Видео: The Telegraph

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.