Сигнализирай!

Джокович спечели най-големия чек в историята

Gospodari.com
Gospodari.com
21.11.2022 г.
22
0

Легендарната кариера на Новак Джокович се сдоби с поредното рекордно отличие. Сърбинът спечели финалния турнир на ATP в Торино за рекорден шести път в кариерата си. Никой в историята на тениса не е печелил повече трофеи от заключителния турнир за кампанията. Единствено Роджър Федерер споделя върха с Ноле в това отношение.

Сърбинът заработи и рекордна парична премия от наградния фонд. Той ще прибере 4 740 000 долара - най-голямата сума, печелена от един тенисист от даден турнир в историята. Това се случи заради нетрадиционното разпределение на наградния фонд - тенисистите взимат определена сума за всяка своя победа по време на турнира. Масивният чек се озова в ръцете на Джокович след като той не загуби нито една от срещите си по време на надпреварата.

Източник: ATP Tour

На финала Джокович победи младата сензация Каспер Рууд с 2-0 сета след 7-5 и 6-3. Сезонът му обаче бе дален от безметежен. Той продължава да си навлича неприятности заради отказа си да се ваксинира срещу Covid-19. Това е проблем, който е близо до разрешаването си, след като Джокович получи виза за участие на Australian Open догодина.

Ноле е носител на 21 титли от Големия шлем и общо 91 в кариерата си. Именно в Мелбърн той е най-успешен, като е покорявал върха 9 пъти.

Източник: ATP Tour

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.