Сигнализирай!

Повече от 8300 мирни граждани са загинали заради войната в Украйна

Gospodari.com
Gospodari.com
21.11.2022 г.
24
0

Повече от 8300 мирни граждани са загинали заради войната в Украйна. Това посочи агенция DPA, позовавайки се на данни на УНИАН. В доклад на главния прокурор Андрий Костин се посочва, че между тях са и 437 деца.

Броят на жертвите и ранените от началото на инвазията на Русия в съседната държава постоянно расте, уточнява Костин. По последни данни повече от 11 000 души са били ранени в конфликта. Липсва обаче информация от някои области на страната, която би посочила действителния размер на трагедията.

Украйна си върна контрола над Херсон (видео)

До момента украинските власти са регистрирали над 45 000 военни престъпления, като 216 души, включително 17 руски военнопленници, са обявени за заподозрени в извършването на военни престъпления, става ясно от доклада. Дванадесет от 60-те обвинени са осъдени, предава Mediapool.

Русия е изстреляла до момента около 4700 ракети по цели в Украйна, уточнява президентът Володимир Зеленски. Вчера той адресира видеопослание до Международната организация на франкофонията в Тунис.

По думите на украинския президент само миналия вторник Русия е изстреляла близо 100 ракети по Украйна. В резултат на тези атаки повече от 20 милиона души са останали временно без електричество, добави той.

Тревожни сигнали от АЕЦ "Запорожие"

АЕЦ “Запорожие” е била под обстрел

За обстрел над най-голямата атомна електроцентрала съобщиха представители на Международната агенция по атомна енергия рано тази сутрин местно време. Експертите на МААЕ от месеци наблюдават отблизо случващото се в района на АЕЦ "Запороже" в Укирайна. По техни данни, няма пострадали, както и щети по инфраструктурата на реакторите.

“Новините от нашия екип вчера и тази сутрин са изключително тревожни. Имаше експлозии на площадката на тази важна атомна централа, което е абсолютно недопустимо. Който и да стои зад това, това трябва да спре незабавно. Както съм казвал много пъти преди: това е игра с огъня”, подчерта генералният директор на МААЕ.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.