Сигнализирай!

Журито вече няма да решава кой ще стигне до финала на "Евровизия"

Gospodari.com
Gospodari.com
22.11.2022 г.
33
0

Журито вече няма да решава кой ще стигне до финала на "Евровизия", съобщи BBC.

Големи промени настъпват в музикалния конкурс. Професионалното жури се сбогува с полуфинала и единствено зрителите ще решават кой ще стигне до големия край.

Украйна спечели “Евровизия” 2022 (видео и снимки)

iStock

Друга важна промяна е, че страните, които не участват, вече ще могат да гласуват. Това включва не само страни в Европа, а по целия свят.

Решението идва, след като стана ясно, че шест члена на журито са разменяли гласове на тазгодишното състезание в Торино, Италия.

Бяха засечени нередовни модели на гласуване от Азербайджан, Грузия, Черна гора, Полша, Румъния и Сан Марино, заяви Европейският съюз за радио и телевизия (ЕСРТ), който организира "Евровизия".

България се отказва от участие в “Евровизия” догодина

Тези гласове са били премахнати и заместени с общ резултат, изчислен от резултатите на държави, с подобна история с гласове.

Eurovision

Припомняме, че тазгодишният конкурс "Евровизия" бе спечелен от украинския състав Kalush Orchestra. Второто място бе за Сам Райдър от Великобритания.

Следващата година домакин ще бъде Ливърпул, Обединеното кралство.

Украйна няма да е домакин на “Евровизия” догодина

Професионалното жури на "Евровизия" се състои от хора в музикалния бранш и е било част от почти цялата история на състезанието. Участието на съдийски състав не е потвърдено само през първото издание, тъй като системата за гласуване никога не е била разкрита.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.