Сигнализирай!

Радев не прие оставките на главния секретар на МВР и заместника му

Gospodari.com
Gospodari.com
24.11.2022 г.
22
0

Радев не прие оставките на главния секретар на МВР и заместника му.

Депозираните от главния секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров и заместника му гл. комисар Станимир Станев оставки не са приети от президента Румен Радев.

Позицията на държавния глава е, че националната сигурност и МВР не могат да стават заложник на кратковременни конюнктурни политически амбиции.

Главният секретар на МВР и заместникът му подават оставка (видео)

„Президентът Румен Радев не приема главен комисар Петър Тодоров да понесе отговорност за натрупаните през изминалите години проблеми в системата на МВР, за преодоляването на които работи от назначението си през август 2021 г. Професионалното ръководство на МВР не си затваря очите пред проблемите и не се опитва да ги прикрие, а работи за тяхното решаване”, се казва в изявление на президентството.

Двамата пожелаха да напуснат постовете си след гонка с мигранти, при която тежко пострада полицай.

Инцидентът стана малко след 7 часа на 22 ноември, на влизане в столицата от АМ „Тракия” в посока Казичене. Бусът с мигнати е излязъл на околовръстното от магистралата и там е започнало преследването с полицията. За да спрат служителите на реда буса с нелегални мигранти, полицейски микробус е пресрещнал пътя им. Водачът обаче не е спрял и е блъснал превозното средство почти челно.

“Важно е депутатите да направят законодателни промени, които да защитят нашите колеги, които рискуват живота и здравето. Нека съдът и прокуратурата да бъдат особено внимателни, разглеждайки тези дела. Осъждайки тези хора на глоби и условни присъди, те отново се връщат и се изправят срещу колегите. Колите също в изключително редки случаи се конфискуват. Наистина е назрял моментът законодателната власт да си каже думата”, каза Тодоров тогава.

Според него законодателството ни поощрява този вид бизнес, а в превозването на мигранти има изключително много пари.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.