Сигнализирай!

Нинова: Първанов иска да направи ново ляво обединение с бивши членове на БСП (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
28.11.2022 г.
31
0

Лидерът на "БСП за България" Корнелия Нинова свика пресконференция, на която говори "за БСП и за лявото". Повод бе новото ляво обединение, което бе обявено от бившия президент Георги Първанов (2002 - 2012 г.)

"Както знаете президентът Първанов е обявил събиране за ново ляво обединение. Поканени са АБВ – Румен Петков, „Изправи се, България” – Мая Манолова, „Движение 21" – Татяна Дончева, „Българска прогресивна линия” – Красимир Янков, „Нормална държава” на Кадиев и „Мир” на Симеон Славчев. Виждаме, че това са председатели на партии, всички бивши членове на БСП", обясни Нинова.

Георги Първанов на националната конференция на АБВ

Тя уточни, че гореспоменатите "бивши другари" са напуснали партията преди текущото ръководство.

„Положихме усилия да ги върнем към общата лява политика. С АБВ бяхме в коалиция и имаха свой депутат в миналия парламент. С Татяна Дончева направихме опит за коалиция, докато не стигнахме до нейното условие да променим името на партията на БСП – Движение 21. За Мая Манолова работихме за кмет. Тя ни напусна, след като не спечели изборите. Георги Кадиев беше наш депутат в миналия парламент", каза лидерът на левицата.

Георги Първанов на Господарите сондира мнения за президентските избори

„Отсега виждаме противоречиви послания. Г-н Първанов казва, че трябвало обединение за промяна и нови лица под формата на лява коалиция. Татяна Дончева го оборва и казва: „Не коалиция, а единен субект". Костадин Паскалев казва, че кани БСП в новото ляво обединение, Дончева го оборва и казва, че са алтернатива на БСП. Паскалев казва ръководството на БСП да си изпълни задълженията и да говори за ляво обединение. Дончева призовава за смяна на ръководството и тогава да се говори за нови разговори".

Нинова е категорична, че БСП никога не е спирала опитите да се търси обединение в ляво.

„Стигали сме до коалиция от 26 партии. За нас всеки опит за обединение вляво си заслужава, но е важно върху какво стъпва".

Младежкото БСП: Ние сме твърдо против връщането на хартиената бюлетина

По нейни думи обаче е важно около какво ще се случи това обединение, какво са неговите идеи.

„Стигали сме до коалиция от 26 партии. За нас всеки опит за обединение вляво си заслужава, но е важно върху какво стъпва", поясни тя и призова бившите членове да се върнат в БСП.

Видео: NOVA

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.