Сигнализирай!

Легендарен наш журналист бе награден от Роналдо

Gospodari.com
Gospodari.com
29.11.2022 г.
31
0

Легендарният български спортен журналист Румен Пайташев бе награден от бразилеца Роналдо. На специална церемония в медийния център в Катар призове получиха журналистите, отразявали 8 или повече Мондиала.

За Румен Пайташев това е девето поредно Световно първенство. Той не е пропускал най-големия футболен форум от 1990 г. насам. Това обаче далеч не го доближава до световния рекорд. Най-много отразени планетарни шампионати има аржентинаецът Енрике Макая. Той е присъствал на цели 17 Мондиала. Това прави забележителните над 60 години, посветени на любимата игра.

С прякор "Феномена", Роналдо е един от най-добрите нападатели в историята на футбола. Той е бивш рекордьор по голове на световни шампионати с 15. Освен това бразилецът е световен шампион през 2002 г.. Тогава той отбеляза победното попадение във финала среещу Германия.

Източник: Тема Спорт

Румен Пайташев е известен и като един от най-успешните футболни енциклопедисти. Автор е на 21 книги, включително "История на световните първенства". Във визитката му присъстват интервюта със световни колоси като Пеле, Алфредо ди Стефано, Диего Марадона, Йохан Кройф и Мишел Платини. Освен това е сред най-големите спортни пътешественици по нашите ширини. Присъствал е осем пъти на Копа Америка, три пъти на Купата на африканските нации, както и на две Олимпиади.

Източник: Тема Спорт

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.