Сигнализирай!

Служебната власт отново разпредели стотици милиони левове (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
30.11.2022 г.
42
0

Служебната власт отново разпредели стотици милиони левове.

Близо 214 млн. лв. отпусна служебното правителство на последното си заседание за различни цели, пише в. Дневник.

Със сумата от 102 000 000 лв., одобрена по бюджета на държавното обществено осигуряване, ще бъдат възстановени извършените от Националния осигурителен институт разходи за изплатените през първите шест месеца на 2022 г. разлики между дохода от пенсии и добавки от декември 2021 г. и дохода от пенсии и добавки през януари 2022 г.

44 млн. лв. са отпуснати за купуване на училищни автобуси, тъй като се налагало обновяване на амортизирания автопарк.

По национална програма "Оптимизиране на вътрешната структура на персонала" са отпуснати около 16.9 млн. лв. Те ще бъдат използвани за изпращане на обезщетения за педагогически специалисти и персонал в системата на образованието.

Депутатите отново се скараха за бюджета (видео)

691 088 лв. ще изплати държавата на семейства, за чиито деца не е осигурено място в детска градина. От тях 686 599 лв. ще бъдат преведени на Столичната община, а 4489 лв. на община Пловдив. С това решение на правителството се компенсират разходи за отглеждане и обучение на децата от 15 септември до 31 октомври 2022 г. За този период броят на децата, чиито родители в София ще получат компенсации, е 1183. В Пловдив ще се изплатят компенсации за осем деца.

50 000 домакинства ще получат 300 лева еднократна помощ за отопление. Това съобщи служебният министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров на брифинг в Министерския съвет, допълва bTV.

https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/824709962222571

Кой има право на нея?

С еднократната помощ държавата ще подпомогне хора и семейства от нови рискови групи, които до момента не са получавали средства за отопление. От помощта ще могат да се възползват семействата на деца с трайни увреждания, деца без право на наследствена пенсия от починал родител, деца сираци, хора с увреждания, пострадали от пожари и наводнения през 2022 г., както и подпомагани от държавата ветерани от войните, военноинвалиди и военнопострадали.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.